Politicieni și experți, alături de cetățeni selectați aleator dintr-un grup reprezentativ pentru populația Bucureștiului vor participa sâmbătă 23 noiembrie 2013 de la ora 12.00 la o dezbatere publică pe tema „România ar trebui să exploateze gazele de șist?”.

Proiectul pilot ”România Publică” este inițiat de trei organizații neguvernamentale ARDOR, MRC și GRASP, și invită cetățenii să participe, să dezbată și să urmărească – inclusiv între perioadele electorale – felul în care le sunt urmărite interesele prin asumări de poziționări și de politici publice.

Începând din 11 octombrie 2013, organizatorii au transmis tuturor partidelor parlamentare invitația de a își delega un reprezentant la aceasta dezbatere. Au confirmat 4 partide care au reprezentanti in Parlament, alături de experți si observatori.

Alături de publicul selectat aleator vor putea participa si alte persoane, înscrierile pentru aceste locuri se vor deschide joi, 21 noiembrie, de la ora 12:00 pana vineri 12:00 prin transmiterea unui formular de contact pe pagina proiectului (in regimul primul venit, primul servit).

O scurtă motivație și numele complet vor fi necesare pentru a primi invitația la dezbatere, care va avea loc la Universitatea Bucureşti, Amfiteatrul „Al. Odobescu” (parter).

Echipa Romania Publică

romaniapublica@gmail.com