Ateliere pentru studenți

România Publică este și un proiect educațional. Invităm studenții din București într-un program asociat de pregătire pentru monitorizarea pozițiilor partidelor politice și discursurilor din Parlament. Prin ateliere, consultări și chestionare online în comunitățile studențești ne dorim să întărim relația acestora cu părțile active ale societății.

Nu putem fi cetățeni doar în timpul campaniilor electorale, alegând să mergem sau nu la vot, pentru că lipsa de exercițiu în dialogul cu reprezentanții noștri se va reflecta în refuzul acestora de a răspunde la interpelări și în tot mai slabe standarde de transparență și integritate.

Atelierele pentru studenți vor avea loc la sediul Facultății de Științe Politice (str Spiru Haret nr 8), având invitați cu experiență în relaționarea cu spațiul politic și administrație.

Atelier aprilie 2016: De ce sunt importante standardele dezbaterilor publice? Exemple de bună practică și de eșec în relația cu autoritățile.

Atelier mai 2016: Cum pot fi monitorizate partidele politice? Platforme și instrumente disponibile.

Puteți trimite intenția de participare la adresa de mail romaniapublica@gmail.com pentru a fi anuntați asupra datelor de desfașurare.

Va asteptam.